Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2023

Jediné co zatím vypadá slibně, je plné jezero.

 

Ale začnu tím pozitivním. Jak už většina z Vás asi ví, nakonec se v loňském roce podařilo dokončit rekonstrukci silničního úseku ze Seče přes hráz až k odbočce do Ústupek a k té vítací ceduli, která je na titulní straně. Takže do Ústupek se letos dostaneme už bez objížděk. Tedy ze Seče, pokud by se někdo rozhodl přijet z druhé strany od Bradla. pak tam to zase naopak letos je zavřené. Jak dlouho, težko říct. Dodélává se tam poslední zatím nesanovaný úsek silnice Seč-Trhová Kamenice. 

Jak už jsem zmínil, zatím je jezero plné až po kótu 486.81 m.n.m. Takže voda dosahuje na březích až  k trávě, což se může sice rychle změnit, ale zatím nic nenaznačuje, že by byl hned od jara nedostatek vody.

img_20230411_j203.jpg

A tím taky končí ty lepší zpravy.

Kdo se těší na procházky v okolí jezera a v lesích, pak musím upozornit, že většina  lesů už tu není, stejně jako krásné lesní cesty, které jsou nyní zničeny těžkými stroji. Nejen, že je téměř nemožné jet po nich teď na kole, ale je i problém jit po nich pěšky. Jednak Vás většinou zavedou někam do prostřed paseky a tam končí a dále je na nich nýní tolik bláta,  že tam hrozí, že přijdete o boty. A estetický zažitek z procházky v krásném zeleném lese... Ostatně posuďte sami. Nicméně na téměř každém druhém stojícím stromě, je cedule, že jste v CHKO, kde hospodaří "Lesy ČR". Napadlo mne, zda by nebyl příhodnější název firmy "Pralesy ČR", ale to jen pro případ, že by stavající firmě někdo vytýkal, že je na zrušení, protože už tu stejně žádné lesy nezbyly.

Takže vítejte v krajině zážitků wink.

img_20230411_j202.jpg