Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 5. 2023

Letošní postřehy z Marína Kempu

 

img_20230509_j183.jpg

Za dva roky, co jsem zde nebyl se toho zase hodně změnilo i když řada věcí není na první pohled úplně patrná. Tak snad hlavně je třeba zmínit postupnou revitalizaci celého poloostrova, hlavně vyčištění břehů od náletových křovin, zbytku panelů a jejich postupná přeměna v pláže. O vytvoření chráněného přístaviště a betonovém molu, jsem psal již posledně. Teď jestě probíhá stabilizace břehů v této části a jejich finální rekultivace. Dále byla úplně dokončena všechna stání pro stany a karavany včetně připojek elektřiny a vody. O vlastní vodárně jsem také psal již dříve. Teď k ní přibyla i vlastní elektrická energie ze solárních panelů umístěných na střeše bývalé haly, která je nyní využívána jako hangár na lodě. Přístaviště včetně části haly se solárními panely je na předchozím obrázku. Na následujícím obrázku je záběr z probíhající stabilizace břehu.

img_20230509_j181.jpg

Další změnou, která není na první pohled příliš patrná, je to, že na poloostrově zůstávají už jen objekty, které tu po rekonstrukci trvale zůstanou. Ostatní  zchátralé budovy včetně různých jímek po předchozím podniku, pro které nebylo vhodné využití a nebo již představovaly i rizika pro návštěvníky kempu byly odstraněný a ty co zůstaly, jsou upravovány pro nové využití. Rekonstrukcí prochází i již zmíněný hangár na lodě, tak aby sezona mohla být co nejdříve zahájena.

img_20230509_j182.jpg

A bylo ještě hodně, o čem by se dalo psát, ale to zase až příště. Škoda, že podobná proměna neproběhla i s areálem na Seči.

Na závěr děkuji Jirkovi Lejhancovi za to, že mi celý kemp ukázal a zasvětil mě do další blízké budoucnosti lokality nejen z hlediska finálního rozvoje, ale i dalšího využití.

T.