Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 8. 2023

Modrá vlajka zrušena pro totální bezvětří

 

Za celý víkend se vítr nazvedl ani na chvilku a dalo by se napsat, že čím více lodí se na Vlajku sešlo, tím méně větru bylo, protože jak ve třídě Pirát tak ve třídě Finn se sešla  dlouho nevídaná konkurence.

img_20230820_l164.jpg

Bohužel jak už je z tohoto obrázku vidět, naprosto chyběl vítr. A tak se hledal náhradní program alespoň pro částečné zabavení dětí a hostů. V sobotu přes den děti odjely rozjížďku na padelboardech a odpoledne pamětníci zavzpomínali na historii Modré vlajky, kdy se v sobotu večer jezdívala tzv. Černá vlajka. Při tomto závodu bylo povoleno zajistit pohyb lodi téměř jakýmkoliv způsobem, padlování nevyjímaje.

img_20230819_l162.jpg

A od toho už nebylo daleko k realizaci a možná i obnovení tradice. Prostě v podvečer se na vodě navzdory bezvětří začaly objevovat osvětlené plachetnice obsazené značným počtem pádlařů. Nakonec vše připomínalo spíše závody dračích lodí. Vítěze neznám, ale podívaná to byla moc pěkná, které ze břehu přihlížela většina těch, kteří se již do posádek nevešli. Další večerní program pokračoval na loděnici YC Vysoké Mýto v naději, že v neděli bude větru víc. Ale nebylo. A tak v neděli v poledne nezbývalo nic jiného než letošní Modrou vlaku zrušit sad.

img_20230820_l165.jpg

T.